Hvis du er interesseret i en hvalp...

En hvalp er ikke en vare, man bare skipper over disken, slår ind på kassen og så glemmer alt om.

Derfor vil vi gerne lære vores hvalpekøbere at kende, inden hunden flytter herfra. Hvis vi skal have en chance for at finde den helt rigtige hvalp til dig, må vi vide, hvem den skal bo hos.

Så drømmer du om en berner, så send meget gerne en mail og fortæl lidt om jer selv og hør nærmere. Man er dog først skrevet op, når vi har mødt hinanden, og du har hilst på hundene og os.

Læs her om Berner Sennenhund er noget for dig

*****

En bernerhvalp koster hos os per 1.12.2013

12.000 kroner

 

*****

Når du køber en bernerhvalp hos os, får du:

 • En top-socialiseret hvalp. Vi lægger stor vægt på, at hvalpene har oplevet en masse i deres første tid, så de står godt rustet til at drage ud i verden. Derfor er der altid en person hjemme hos dem i den tid, de bor her. Vi sørger blandt andet for, at de hører alle dagligdagens lyde, da de selvfølgelig bor inde i huset sammen med os. De vil have mødt børn i forskellige aldre og selvfølgelig mange forskellige voksne. De vil have været med ude at køre bil, og hvis vejret har været til det, har de også været med udendørs og oplevet forskelligt der. De vil i det hele taget have prøvet så meget, som små hvalpe kan nå
 • Stambog fra Dansk Kennelklub
 • ID mærkning med mikrochip
 • Lovpligtig registrering hos Dansk Hunderegister
 • Sundhedsattest fra dyrlægen
 • En hvalp, som er ormebehandlet to gange inden afrejse og vaccineret første gang mod hundesyge og parvovirus.
 • Friske billeder per mail af hvalpene - i flok og enkeltvis - hver uge, mens de bor her hos os.
 
 • En mappe med diverse info om hvalpen og med tips og ideer til den første tid
 • 30 dages gratis sundheds- og sygeforsikring på hvalpen fra den flytter hjemmefra
 
 • En sæk hvalpefoder fra Royal Canin - værdi ca 500 kroner.
 • Hjælp fra os i form af råd og vejledning 24 timer i døgnet hele hundens liv. Vi ved ikke alt, men vi vil altid finde en, der kan hjælpe, når vi ikke slår til. Vi har et stort netværk med masser af opdrætserfaring at trække på, og vores egen faglige viden omkring opdragelse, adfærd og træning gør os i stand til at hjælpe med stort set alle aspekter af et velfungerende hundeliv. Ingen spørgsmål er for store, ingen er for små - og ingen er for dumme! Vi er der for at hjælpe til glæde for hundene og deres familier.
 

 

Desuden giver vi en udvidet garanti på vores hvalpe:

 Hvis hunden meget mod forventning skulle gå hen og dø af SYGDOM, inden den fylder 3 år, har man mulighed for at få en gratis ny hvalp fra os, når vi igen har et kuld.

Garantien gælder uanset hvilken sygdom, det handler om og uanset, om den for så vidt har noget med os at gøre – det vil sige er arvelig. Garantien gælder ikke ulykker, som for eksempel påkørsler eller forgiftninger.

Naturligvis skulle hundene meget gerne leve meget længere end de 3 år. Det håber og tror vi på, at de gør. Desværre sker det jo, at en berner må vinke farvel meget tidligt af mange forskellige årsager. Men det må vel kun siges at være ret og rimeligt, at man, når man køber en dyr hund, også stadig har den efter 3 år.

Vi kan aldrig erstatte den hjertesorg eller de mange tårer, der bliver grædt, når man mister en elsket hund. Det ved vi godt. Når vi vælger at indføre en sådan garanti, er det for at understrege, at vi i vores opdræt, forpligter os til at forsøge undgå de meget tidlige dødsfald, som ind i mellem rammer vores race.

Vi bestræber os på at undgå for eksempel arvelige nyredødsfald, epilepsi, aflivninger på grund af HD og AD, og hvad der nu ellers kan gå hen og blive fatalt for hunden. Vi siger ikke, at vi kan undgå det 100 procent, men vi er villige til at påtage os ansvaret.

I vores kuldoversigt kan man finde alle kendte sundhedsoplysninger om tidligere hvalpe.

Se den her

 

 

Vi forventer at kunne mærke, at vores hvalpekøberes begejstring og engagement i den lille nye bamse er lige så stort som vores. Man behøver ikke blive "hundetosse" som vi er, men vi har brug for at føle jeres glæde og forventning over det at skulle have hvalp. Det er meget vigtigt for os at vores entusiasme bliver besvaret.

 

Mens hvalpene stadig bor her hos os, samler vi alle hvalpekøberne til hvalpe fra samme kuld til en hyggelig eftermiddag. Her får man hilst på hinanden, så man lige har set, hvem de andre hvalpe skal bo hos. Vi svarer på diverse spørgsmål, og desuden viser vi lidt om, hvordan man passer pelsen på en Berner Sennenhund, og giver et par gode råd om, hvilke børster og kamme man har brug for og hvilke, der er spild af penge. Selvfølgelig er der denne dag også masser af tid til at kigge på, nusse og leg med hvalpene.

 

Vi forsøger desuden efter bedste evne at samle vores hvalpe og hvalpekøbere inden for det første år, så vi kan se hundene og få en snak om, hvordan det går. Det er jo også sjovt at se de andre hvalpe i kuldet i forhold til ens egen. Og spørgsmål har man helt sikkert også nogen af - også til de andre hvalpekøbere.

Vi er en ret social kennel, og synes det er en glæde at kunne samle vores hvalpe og hvalpekøbere både til udstillinger, træningstræf, gåture og hygge.

****

Vores hvalpekøbere bliver valgt omhyggeligt ud, fordi det er så vigtigt, at hvalp og familie passer sammen. Derfor forventer vi naturligvis også, at vores hvalpekøbere kommer og besøger hvalpene, mens de stadig bor hos os mindst to gange - og meget gerne flere gange. Vi har altid åbent for hvalpebesøg efter aftale.

Vi kan ikke forudse alt, men vi prøver at matche hund og hjem.

Uanset hvilken hund, man får, stiller vi dog følgende krav til vores hvalpekøbere:

 Hunden skal bo sammen med familien og ikke i en hundegård eller lignende indretning. Vi accepterer ikke hundegårde i nogen form eller nogen udstrækning.

Hunden skal HD og AA fotograferes, når den er mellem 12 og 18 måneder

Hvis hunden af en eller anden årsag skal skifte hjem, SKAL vi kontaktes, og vi har forkøbsret for et symbolsk beløb.

Når hunden engang dør, vil vi gerne have besked om alder og årsag. Det er vigtigt for vores avlsarbejde. Ligeledes har vi brug for at høre fra jer, hvis jeres hund bliver syg i løbet af sit liv.

Alle krav er stillet af hensyn til hunden selv og/eller dens familie.

Bemærk! Vi har forkøbsret til hunden for et symbolsk beløb, hvis den af en eller anden grund ikke kan blive i sin familie. Man kan altså ikke sælge hunden til andre end os medmindre andet er aftalt.

 

 

Referencer:

Er du som hvalpekøber intersseret i at høre fra anden side, hvordan vi håndterer vores opdræt og hvalpekøbere, er du velkommen til at kontakte nogle af vores tidligere hvalpekøbere. Find dem på listen her:

Susanne Thorsen, Åbyhøj (Pride, Vanilla og Icolina): Mobil 2891 1559

Jan og Charlotte, Skive (Bono): Mobil 2992 4642

Boye og Majbritt, Billund (Bocelli): Mobil 2991 9817

Familierne Kalesh, Birkerød (Vadim, Voltaire og Fancy Chambers): Mobil 2024 9343 - mail bosco@kalesh.dk

Anne og Martin, Hørning (Eisa): Mobil 2442 5715

Martin og Anne Lo Turco, Tåstrup (Excelsa og Naya): Mobil 2529 3861

Susanne Jonas, Als (Flanagan og Maverick): Mobil 2682 6484

Christian og Karina Jørgensen, Årslev (Gentleman Jack): Mobil 4072 2998

Henriette og Morten Poulsen, Svenstrup (Edge, Impala, Lost And Found og Montoya): Mobil 29 88 04 50

Sanne og Simon Højbusk, Funder (Ishana): Mobil 26 12 86 91

Klaus og Kasper, Randers (Julle Jasmin): Mobil 61 73 26 16

Nadja og Lasse Sømmersgaard, Holbæk (Jitterbug): Mobil  31 31 31 30

Tina Larsen, Slagelse: (Rocky og Kennedy): Mobil 26 15 27 37

John og Bodil Norddam, Næstved (Loppe): Mobil 30 35 50 17

Ulla Ryberg Poulsen, Åbyhøj (Nicoline): Mobil 41 19 62 42

Ove og Berit Sørensen, Middelfart (Nirvana): Mobil 25 23 21 19

 

 

 

Foderfamilier

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan det er at være foderfamilie eller delefamilie for en hund fra os, er du velkommen til at kontakte nogle af dem, som har eller har haft en hund i fællesskab med os.

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i en hund på foder og gerne vil vide mere.

Vi søger altid gode mennesker at indgå samarbejde med, da vi jo umuligt selv kan have alle de hunde, vi gerne vil bruge i vores avlsprogram, herhjemme.

Derfor har vi både tæver og hanhunde boende hos familier, der tager sig kærligt af dem og har dem som deres egne. Vi har bare avlsretten på dem.

Der kan være tale om såvel hunde fra vores eget opdræt, som hunde vi henter hjem fra kenneler i udlandet.

Hanhunde:

Sanne og Leander Tychsen, Skærbæk (Chagall de Roches du Metty og Only For Bentley z Deikowei Doliny) Mobil: 61 70 58 68

Rebekka Leer, Frederikshavn (Elitas KalnuSuo) Mobil: 20 14 12 02

Christian Niss og Mia Thygesen, Holme Olstrup (De Vael Full Steam Ahead) Mobil: 29 80 03 14

Tæver:

Tina og Michael Thomsen, Mårslet (Homemade Honey): Mobil: 42 40 81 50

Louise og Allan Hoff Kloster Lauridsen (Iluna, Maggie Mayflower og Moneypenny): Mobil 61 75 88 83

Line Ravn Allerslev, Vejen (Nea): Mobil 40 56 51 40